Marindelar.com
Information för Marinhandlare


Vi vill gärna ha med dig som marinhandlare i nätverket Marindelar.com för att tillsammans kunna hjälpa varandra med att hitta reservdelar och motorer på ett enkelt sätt.

Marinhandlare i Sverige har ett stort lager med begagnade motorer/reservdelar som tyvärr blir liggandes tills rätt kund dyker upp (om det någonsin händer). Med lite tur kanske den lokale konkurrenten ringer och söker efter reservdelen men där stannar nog nätverket för de flesta.

Detta är olyckligt då kunder, marinhandlare och försäkringsbolag går miste om bra affärer.

Här kläcktes idén med Marindelar.com första tanken vara att vi här i Västerås skulle slå oss samman och bredda vårat nätverk då vi är ca 10 marinhandlare i Västeråsregionen.

Men varför stanna där? Vore det inte fantastiskt att kunna lägga ut sitt lager på en enkel och sökbar sida där marinhandlare från hela Sverige lägger ut sina reservdelar/motorer!

Konsumenten har här möjlighet att söka efter delar som Sveriges marinhandlare lägger ut och det ökar försäljningen samtidigt som marinhandlaren även kan hänvisa sina kunder till Marindelar.com när dessa ringer och söker efter delar som just berörd marinhandlaren inte har på sitt lager.

Vi ser om möjligt en ännu större fördel med funktionerna som ligger bakom inloggning där marinhandlaren kan göra efterlysningar hos varandra med hjälp av e-postutskick (når samtliga medlemmar samtidigt) som även samlas upp i listor (bakom inloggning). Här planeras även diskussionsforum, tips etc endast avsett för marinhandlare.

Observera att det endast är möjligt för er som marinhandlare att lägga ut annonser, det innebär även en trygghet för konsumenten när det gäller att köpa både nya och begagnade produkter.

När vi utvecklat Marindelar.com har vi strävat efter enkelhet det ska var lätt att lägga upp annonser, ni är proffs och vet vad era reservdelar heter. Vi har valt att utgå ifrån kategorier som förekommer i de flesta reservdelskataloger sedan lämnar vi över till er att sätta rubrik och annan textinformation vi hoppas även att ni laddar upp bilder till annonser (bilder säljer alltid bättre än enbart text).

Tycker man inte om att arbeta med datorn finns det möjlighet att faxa oss listor så lägger vi in era reservdelar/motorer (detta medför en extra kostnad).

Hur blir man medlem? Skicka oss ett mail eller klicka på "bli medlem" på startsidan så kontaktar vi er snarast. Ni får då ett användarnamn och lösenord och kan direkt börja lägga upp reservdelar/motorer och nyttja tjänsterna bakom inloggningen.

Vad kostar detta mig? För att vara med i nätverket tar vi ut en medlemsavgift om 2500kr/år vilket ska täcka kostnader för annonsering i press och på Internet. Sökmotoroptimering så att kunderna hittar till Marindelar.com, utveckling och vidareutveckling av webbplatsen. Webbhotells kostnader etc. etc.
Vi är övertygade om att ni snabbt får igen dessa pengar vid försäljning eller efterlysning (hitta delar som ni söker) här på webbplatsen.

Vi vill inte vara beroende av något märke eller sponsorn därför väljer vi att arbeta med medlemsavgift istället.

Försäkringsbolagen är mycket positiva till Marindelar.com då deras kunder kan bli hjälpta med likvärdiga begagnade delar istället för att bli tvingade att köpa nya delar med följd att det blir dyra avskrivningar som kunden själv får betala. Försäkringsbolaget får då nöjdare och trognare kunder och förhoppningsvis tjänar vi marinhandlare mer pengar.

 

Välkommen med i nätverket Marindelar.com, ett nätverk utvecklat av marinhandlare för marinhandlare.

 

Företaget som sköter om Marindelar.com heter Marin & Kommunikation / Media & Webbsupport. Vill du nå oss, ring:

Telefon: 070 - 289 70 70
E-post: info@m-kom.se